Z novo vzmetnico v boljši jutri

Velika večina nas se pravzaprav niti ne zaveda dobro, kako zelo pomembno je ležišče za kakovost našega spanca in za naše zdravje na splošno. Ležišče je naša življenjska sopotnica, ki nas spremlja skozi celotno življenje. Pravzaprav se njene pomembnosti ne zavedamo, dokler nas ne začnejo pestiti zdravstvene težave. Takrat kaj kmalu ugotovimo kako zelo pomemben element našega življenja je naše ležišče. Zato naslednjič, le previdno, ko se boste odločali za nakup nove vzmetnice.

Na ležišču preživimo tretjino našega življenja, zato ne smemo zanemarjati pomena dobrega ležišča. Kvalitetna vzmetnica bo poskrbela, da bodo vaši boki, hrbtenica in vrat razbremenjeni. Če je ležišče pretrdo ali premehko, kaj hitro začne prihajati do motenj v prekrvavitvi in bolečin v sklepih. Zato vam najbolj priporočamo, da se odločite za ležišče, ki bo izdelano po vaši meri in na podlagi vaših potreb. Ležišče mora zagotoviti tudi, da je hrbtenica v svoji naravni obliki, kar pomeni, da so prisotne njene krivine v obliki črke ”S”.

Šele ko bodo vse naravne krivine hrbtenice ustrezno podprte, bodo lahko mišice normalno počivale. Tako se boste lahko poslovili od jutranje utrujenosti in neprespanosti. Prav tako bodo odpravljene tudi bolečine v križu in z njimi povezane motnje spanja ter bolečine in zategnjene mišice v vratnem predelu.

Zelo pomembna je tudi velikost ležišča. Njena višina in širina morata biti vsaj 15 – 20 cm daljše od širine oziroma dolžine našega telesa. Astmatiki pa morajo biti dodatno pozorni na materiale, iz katerih je ležišče narejeno.
Ker je ponudba ležišč in vzmetnic zelo široka in je včasih zelo težko izbirati med toliko različnimi vrstami, lahko podjetje Domos posebej za vas izdela vzmetnico, ki bo kakovostno, bo ustrezalo dimenzijam vašega telesa, bo prilagojeno vaši telesni teži in bo doseglo anatomski učinek. Tako bo za vas spanec poskrbljeno in lahko se boste poslovili od neprespanih noči in prestavljanja iz enega konca postelje na drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *