Voziček marela

392Izbira idealnega vozička, ki se zlaga kot marela, je lahko zelo zanimiva in poučna izkušnja za vsakega starša. Na prvi pogled so vsi vozički videti nekako enako, večina jih ima tudi zelo podobne funkcije, vendar je resnica povsem drugačna. Razlika med najslabšimi in odličnimi vozički je tako ogromna, da je včasih to kar težko verjeti.

Tako kot pri vsaki strani je prvo kar morate razmisliti to, kje in kako boste uporabljali voziček, ki se zloži kot marela. Dodatno razmislite katere funkcije želite pri vozičku, koliko ste pripravljeni plačati in potem se lov za vozičkom lahko začne. Tudi, če voziček marela dveh blagovnih znamk ponuja iste lastnosti ni rečeno, da se te enakovredne.

Tipi vozičkov z zlaganjem kot marela

Na splošno lahko vozičke marele delimo na dve skupini. V prvo lahko damo tiste vozičke, ki imajo zelo malo možnosti prilagajanja, so zelo lahki (ponavadi tudi manjši) za prenašanje ter načeloma tudi poceni. V drugi skupini pa najdemo take, ki imajo veliko dobrih lastnosti in jih lahko uporabljamo tudi kot prvi voziček. So pa tudi precej dražji. Če iščete voziček samo za morebitne skoke kam z avtom in je vaš otrok že malce večji je izbira vozička iz prve skupine razumna, če pa je otrok še majhen in ga boste uporabljali vsakodnevno pa posežite po vozičku iz druge skupine. Ta vam bo bolje služil in tudi za otroka bo bistveno bolj udoben.

Zakaj sploh izbrati voziček marela?

Zato, ker je preprost za zlaganje in gre v vsak avto, poleg njega pa še kaj ostane za špecerijo in sosednje trgovine. Ko starši izbirajo otroški voziček za svojega otroka izberejo največkrat velik voziček, ki je del kompleta. Po parih mesecih pa ali kupujejo dodaten voziček ali pa že prodajajo voziček in kupujejo takega z zlaganjem na marelo. Večji vozički z velikimi kolesi, ki se večinoma zlagajo na knjigo imajo en kup prednosti, a eno ogromno, skoraj nepremostljivo pomanjkljivost. Tudi zloženi so še vedno ogromni in za prihranek na prostoru jih je potrebno skoraj razstaviti. In če to počnete vsakodnevno vam bo tega početja kmalu dovolj.

Voziček marela pa se v eni potezi zloži na zelo majhne dimenzije in je tako vedno še prostor v prtljažniku..

Voziček marela kot dodatni voziček ali kot del kompleta?

Če boste voziček uporabljali večinoma v urbanem okolju, tu mislimo več kot 97%, potem je vsekakor dobra odločitev izbrati že na začetku komplet, ki vsebuje voziček marelo. S tem boste že v začetku kupili voziček, ki ga boste uporabljali dokler vaš otrok ne bo popolnoma samostojno hodil. Pazite le, da kupite kvaliteten komplet. Voziček marela naj ima vzmetena kolesa, ležaje na kolesih, nastavljivo ročki (ročki) za potiskanje ter možnost podrtja sedišča do te mere, da otrok lepo spi.

Če pri tem izberete še blagovne znamke kot so Peg Perego, Cam, Inglesina ali podobne potem boste z vašim vozičkom zagotovo zadovoljni.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *