šport in prosti čas

Table in obroči za košarko

Če si želite urediti pravo košarkaško igrišče ali zgolj prostor, kjer boste lahko trenirali svoje mete na koš, so potrebne table in obroči za košarko, ki so po dimenzijah in lastnostih enaki s tistimi, ki jih sicer najdemo na igriščih. Saj veste – pri košarki je, tako kot pri vsakem drugem športu, vsaka stvar povsem jasno določena, in to velja tudi za dimenzije table, njeno višino, prav tako pa tudi za obroč.

Table in obroči za košarko so se za amaterske potrebe včasih izdelali kar doma, danes pa se vam to zagotovo ne izplača. Table in obroči za košarko so namreč po ugodnih cenah na voljo v trgovinah s športno opremo – in ne le, da tako zagotovo dobite prave mere, temveč dobite tudi profesionalni videz. Takšne table in obroči za košarko niso primerni zgolj za domače igrišče, temveč lahko z njimi uredite tudi skupno igrišče v ulici ali krajevni skupnosti, ga postavite poleg svojega gasilskega doma, vrtca, poleg gostinskega lokala in povsod drugod, kjer so ljubitelji košarke, ki bi v svojem prostem času radi malo metali na koš.

Kaj pa mali ljubitelji košarke? Ti seveda ne morejo vreči žoge do prave table, zato je za njih bolje kupiti koše za mini košarko, ki so premični in veliko nižji – pravzaprav lahko višino spreminjate in prilagajate njihovi velikosti. Na takšen način boste zagotovili veliko zabave tudi najmlajšim, ki jim košarka pogosto ni všeč ravno zato, ker je pravi koš tako zelo visoko, da jim popolnoma onemogoči igro. A če z manjšimi oziroma nižjimi koši pričnejo otroci v košarkarskih klubih in v šoli, zakaj se ne bi z nižjimi koši spoznali tudi v prostem času in se tako kar najbolj navdušili za igro?

Table in obroči za košarko, prav tako pa tudi žoge za košarko, so vam na spletu marsikje na voljo po precej ugodnih cenah. Kar pokukajte – v specializiranih prodajalnah na spletu boste našli precej več kot v splošnih športnih prodajalnah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *