Prenosna klimatska naprava in njene značilnosti

Kot je že iz imena razvidno, je največja prednost prenosne klimatske naprave ta, da se jo lahko nese kamorkoli in ima zelo hitro in enostavno inštalacijo. Prenosna klimatska naprava za razliko od ostalih pošilja topel zrak nazaj ven, tako da rabimo imeti majhno odprtino v oknu zato da pošljemo vroč zrak nazaj ven, saj se drugače prostor ne bo ohladil. Priskrbite si jo lahko pri enem izmed največjem zastopnikov za tehnike ogrevanja in ohlajanja v Sloveniji, podjetju Tersus, na njihovi spletni strani http://www.tersus.si/klimatske-naprave.

Cev s katero prenosna klimatska naprava odvaja topel zrak na prosto mora biti čim krajša, saj ta cev deluje kot grelno telo in segreva prostor v katerem je. V primerjavi z navadnimi klimatskimi napravami je prenosna klimatska naprava veliko cenejša. Inštalacija kot omenjeno je veliko lažja in ne rabimo delati lukenj v zidove. 30% vse energije, ki jo prenosna klimatska naprava porabi, se vrne nazaj kot toplota in lahko tako porabi veliko dalj časa da sobo ohladi. Prenosne klimatske naprave povzročajo tudi zelo večjo vlažnost v primerjavi z ostalimi napravami.

Ko se odločamo za prenosno klimatsko napravo se odločamo o tem, kako jo rabimo kot posameznik, kajti medtem ko nam hladi sobo, hkrati temperatura v ostalih sobah narašča. Za razliko od ostalih je prenosna naprava glasnejša, še posebno v primeru, če so kakšni deli klimatske naprave slabi ali pa niso dobro pritrjeni. V tem primeru se zvok zelo ojača. Vzdrževanje prenosne naprave je minimalna. Vse kar je potrebno narediti, je izprazniti vlago, ki se je nabrala v napravi in potem lahko prižgemo napravo nazaj.

Obstaja več načinov, da se znebite vlage. Lahko ročno odstranite posodo v kateri se nabere vlaga in jo nato date prazno nazaj, lahko priložite cev za odlivanje vode na drugo mesto ali pa se uporabi črpalka za črpanje vode ven iz AC na drugo mesto. Dobro je uporabiti prenosno klimatsko napravo v primeru da je prevroče za spanje, saj nam da hiter občutek da je hladno in lahko hitro zaspimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *