Prednosti vinjasa joge

Če razmišljate, da bi se začeli ukvarjati z jogo ali z nečem novim, kar niste še nikoli poskusili, potem bo vinjasa joga kot nalašč za vas. Gre za enega najpopularnejših stilov  joge, tako med začetniki kot tudi med tistimi, ki se z jogo ukvarjajo že kar nekaj časa. Čemu je ta vrsta joge tako popularna? V nadaljevanju vam bomo našteli nekaj razlogov zakaj.

vinjasa joga ljubljanaVinjasa joga bo poskrbela, da bodo vaše misli, med samim izvajanje veliko bolj fokusirane kot pri drugih vrstah joge. Za to bodo poskrbeli inštruktorji z neprekinjenimi in povezanimi prehodi, zaradi katerih boste med tečajem veliko bolj prisotni in vaše misli ne bodo bežale vse povsod.

Tovrstna joga je tudi veliko bolj raznolika od drugih vrst jog. Inštruktorjem je tako dovoljeno tudi zamenjati vrstni red nekaterih poz. Lahko pa sem ter tja tudi dodajo kakšno novo pozo. Pri tej vrsti joge torej ni strogih pravil. Tako vam na vadbi ne bo nikoli dolgčas, saj boste vedno v pričakovanjih po nečem novem. Pri tej vrsti joge torej ne gre za rutino ampak za odkrivanje novega. Poleg različnih in novih poz, s katerimi vedno znova pridejo na plano vaši inštruktorji, je tem dovoljeno v samo vadbo vključiti tudi različne stile joge ter tudi tematsko ali relaksacijsko glasbo.  S tem bo vzdušje še bolj sproščeno, z vašo skupino pa se boste tako lahko še veliko bolj ujeli in povezali.

Čeprav se lahko “vinjasa flow” joga sliši še tako sproščujoča in enostavna, lahko ta vrsta joge pripelje vaše telo, do konca vaših fizičnih zmožnosti. Spoznali boste nove zmožnosti vaše moči, fleksibilnosti in ravnotežja.

Ker je vinjasa joga tako raznolika je zelo priporočljiva za začetnike, ki si radi zastavljajo izzive. Z njo se boste naučili osnov vseh vrst joge in pravilnega dihanja, saj vam bo inštruktor med vsako pozo natančno povedal kdaj vdihniti in kdaj izdihniti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *