Podjetništvo

Poslovne štampiljke

Štampiljke niso zgolj identifikacijsko orodje vsakega podjetja in podjetnika, ki prisega na prepoznavnost, ugled in preglednost, temveč je njihova prednost tudi ta, da potrjujejo profesionalnost podjetja. Pred odločitvijo za izdelavo poslovnih štampiljk pa je potrebno dobro razmisliti, katere podatke bo podjetje vključilo v žig, katere informacije torej želi izpostaviti pri poslovnem komuniciranju, skrb pa je potrebno nameniti tudi samemu sloganu, ki predstavlja vizualno podobo štampiljke. Vsako podjetje, društvo, zavod, organizacija ali samostojni podjetnik se mora pred naročilom štampiljk odločiti o več dejavnikih: o barvi napisa na štampiljki, stilu in velikosti pisave, najpomembnejši pa je seveda razmislek o kontaktnih podatkih. Nekaj pozornosti vsekakor zasluži tudi razmislek o obliki štampiljke oziroma odtisa, ki ga štampiljka pusti, saj je ta lahko okrogla, kvadratna, ovalna ali drugih oblik.

Poslovna štampiljka je kot nekakšen pristni odtis podjetja, ki posreduje podatke o njegovem imenu, dejavnosti in drugih podatkih, lahko pa se uporablja tudi namesto podpisa, torej ob prejemu in oddaji obrazcev. Poslovna štampiljka pa ne vsebuje nujno zgolj teksta, temveč jo lahko sestavlja tudi logotip ali drug simbol, ki je zaščitni znak podjetja ali podjetnika. Ker smo ljudje tudi vizualna bitja, bomo prej opazili za oko prijetne, morda tudi nenavadne ter zanimive, simbole ter grafične podobe, zatorej je tudi štampiljka lahko dobra priložnost za unikatni izraz podjetja.

Na voljo so raznolike štampiljke, od lahkih in enostavnih, do težjih in klasičnih, ki so bolj primerne za urade. Vsekakor so dobre štampiljke tiste, ki so trpežne, enostavne za uporabo in podjetnikov ne pustijo na cedilu. Štampiljke pa ne vsebujejo nujno kontaktnih podatkov, temveč so lahko namenjene knjiženju, potrjevanju dokumentov in plačilu, oznaki zaupnih listin, označevanju lomljivih, krhkih predmetov itd. Nekatere štampiljke so datumske, saj na obrazce ter pogodbe odtisnejo želene, ročno nastavljive, dneve, mesece in leta. Štampiljke, ki so navadno narejene iz gume, so torej še vedno zelo pomemben del poslovnega sveta, saj olajšajo poslovno komunikacijo znotraj in izven podjetja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *