Otroški avtosedeži

Otroški avtosedeži so izdelki, katere starši kakor tudi otroci uporabljajo daljše časovno obdobje. Otrok otroški avtosedež uporablja vse od svojega rojstva, pa do 12. leta starosti.

V času med potjo so velikokrat pripeti, da so lačni ali žejni in jim starši ponudijo kakšen pribolšek. Prav hrana in pijača sta najpogosteje razlog za umazan otroški avtosedež. Omaže se prevleka avtosedeža, zato je še kako pomembno, da jo lahko starši snamejo in operejo. Umazana prevleka ni le grda na izgled, vendar je tudi neprijetna na otip, prav tako pa se lahko širi neprijeten vonj. Da bi lahko prevleko vrnili v prvotno stanje je potrebno čiščenje. Večina prevlek je pralnih vsaj ročno ali strojno pri majhni temperaturi. Otroški avtosedeži se med seboj razlikujejo glede na to, kako hitro je mogoče prevleko odstraniti in ponovno nadeti. Razlika med prevlekami, pa je tudi v njihovi kakovosti in uporabnosti. Nekateri proizvajalci svojim strankam nudijo, da lahko kupijo poletno in zimsko prevleko, slednji se razlikujeta glede na toploto, ki jo oddajata. Poleta prevleka skrbi, da otroku v sedežu ni prevroče in da je zračna, zimska pa ima nalogo, da otroka greje. Velikokrat je mogoče kupiti posebne bombažne prevleke, katere se nanesejo na osnovno prevleko in so preproste za pranje, velikokrat jih je mogoče prati tudi v pralnem stroju, so hitro snemljive in ponovno natakljive. Strokovnjaki staršem priporočajo, da kupijo prevleke, ki prekrijejo samo tisti del otroškega sedeža, kjer otrok sedi in kamor se nasloni s hrbtom in glavo. Poudariti je potrebno, da starši velikokrat veliko pozornost namenijo prav izbiri ustrezne barve prevleke, v kolikor pa bi kasneje to barvo prekrili z nakupom druge prevleke, pa bi bilo nesmiselno, da so prav za izbiro barve porabili toliko časa. Prevleke za otroške avtosedeže so narejene iz najrazličnejših materialov, prav tako so različni proizvajalci, a najpomembneje je to, da omogočajo lahkotno čiščenje.

 

Stari imajo dandanes na voljo najrazličnejše prevleke za otroške avtosedeže, mnoge med njimi so pralne in omogočajo lahko čiščenje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *