Magnezijev citrat, dopolnilo prehrani

Magnezijev citrat je lahko dopolnilo prehrani .

Mnogim osebam je magnezijev citrat pripomogel k bolj aktivnemu življenju. Aktivno življenje obsega vrsto izboljšanih sposobnosti, posledično so psiho fizične sposobnosti večje izboljšajo se občutki zadovoljstva, sreče, uspešnosti. Magnezijev citrat je izdelan na podlagi sinteze magnezijevega karbonata in citronske kisline. Magnezij je za človeško telo zelo pomemben. Posebej je magnezij pomemben za človeško telo, ker aktivira aminokisline za biosintezo beljakovin. Magnezij se v velikih koncentracijah nahaja v medcelični tekočini, nahaja se tudi v skeletu. Magnezijev citrat ima pomembno prednost pred magnezijem, saj se lažje prebavlja, človeško telo pa ga bolje absorbira. Lahko bi rekli, da je magnezijev citrat poboljšan magnezij, v smislu prebave in absorpcije koristnih učinkovin.

Magnezijev citrat je potrebno jemati previdno, v primeru težav se velja posvetovati z zdravnikom ali osebo, ki je magnezijev citrat prodala. Najmanj težav bodo imele osebe, ki so magnezijev citrat že uživale in poznajo vse njegove učinkovine in morebitne stranske učinke. V veliki meri so potreba in stranski učinki odvisni od individualnih lastnosti osebe, ki magnezijev citrat uživa. Pomembno pri uživanju magnezijevega citrata je zavedanje sestavin ter sestavni, ki niso prisotne. Sestavine so pomembne tako za učinkovanje, kot morebitne stranske učinke. Slabemu prenašanju so dobrodošli podatki o ne prisotnosti določenih snovi, ki so nekaterim osebam na različne načine škodljivi ali pa jim povzročajo težave. Sestavine, poleg pretežnega deleža magnezijevega citrata so še celuloza, sredstvo proti sprijemanju, sredstvo za glazirajo, stearinska kislina, magnezijev stearat.

Pretežni delež magnezijevega citrata znaša preko dveh tretjin vsebine. V prehranskem dopolnilu magnezijev citrat ni snovi, ki določenim osebam povzroča težave, kot na primer sladkor, kvas, koruze, mleka, jajc, pšenice in drugih snovi. Pri uživanju je potrebno spoštovati predvideno največjo dnevno količino prehranskega dopolnila. Prekoračitev dnevnega odmerka odsvetujejo. O prekoračitvi dnevnega odmerka prehranskega dopolnila se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Pred uporabo je poleg morebitnih stranskih učinkov, alergij, bolezenskih stanj in podobnega, potrebno biti previden na poškodovano embalažo prehranskega dopolnila. Enako pomembno je shranjevanje na največ petindvajset stopinjah Celzija. Na mestu shranjevanja naj tudi ne bo vlage in svetlobe ter možnosti dosega otrok.

Magnezijev citrat je potrebno razumeti, kot prehransko dopolnilo, pred tem pa je potrebno poskrbeti za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *