Vse za dom

Kompleksen cilindrični vložek odganja nepridiprave

Tudi vas ob vsakoletnem odhodu na dopust skrbi, ali bo vaš dom v tem času varen? Za to lahko poskrbite na kar nekaj načinov, eden glavnih pa so gotovo kakovostna vhodna vrata v vaše domovanje, ki se večtočkovno zaklepajo in imajo tudi primerno ključavnico, v kateri ni povsem klasičen, temveč nekoliko bolj zahteven cilindrični vložek.
Težava z vhodnimi vrati, ki niso več primerna današnjim standardom oziroma razvoju na področju varnosti nepremičnin, je še posebej opazna pri starejših stanovanjskih stavbah. Hiše, ki so stare recimo kakšnih 30 let in več, imajo pogosto vhodna vrata, ki se zaklepajo zgolj v eni točki, ključavnico pa lahko, če se malo pošalimo, odklene vsak ciciban. Da bi bila varnost večja, se priporoča zamenjava vhodnih vrat s sodobnejšimi, ki se zaklepajo v več točkah, za začetek pa lahko naredite precej že tako, da zamenjate cilindrični vložek. Pri starih vložkih je bilo namreč tako, da so si bili ključi precej podobni in dejansko ni težko najti takšnega, ki ustreza, pa tudi sicer navadni vložki niso nekaj zapletenega za odpiranje. Sodobni cilindrični vložki so veliko bolj dovršeni, ključi zanje pa nimajo zgolj svoje nazobčane oblike, temveč tudi vdolbine, ki se pri odpiranju »zaskočijo« v vložek in brez katerih se vrat ne da odkleniti.

Ravno tako kot vhodna vrata v hiše, so problem tudi vrata pri starejših garažah. Četudi so vrata starejših garaž običajno izdelana iz masivnega lesa in jih že zaradi teže ni enostavno sneti, jih je precej lahko odkleniti, saj tudi na garažnih vratih marsikdo uporablja star cilindrični vložek, ki je povsem preprost. Če imate v garaži ne le avtomobil temveč tudi druge stvari, na primer kolo, motor in smučarsko ter drugo športno opremo, prav tako pa v njej shranjujete tudi svoje orodje za domača popravila, potem velja razmisliti o tem, kakšno varnost ste zagotovili svoji lastnini. Če ta ni primerna, velja ravno tako poskrbeti vsaj za nov cilindrični vložek, ki bo pomagal odganjati nepridiprave.
Za varnost svojega doma je najbolje poskrbeti s preventivo oziroma ukrepi, ki zagotavljajo fizično varovanje. Kakovosten cilindrični vložek, kakovostna vrata, ki zagotavljajo zaklepanje v več točkah, ali celo protivlomna vrata, so najmanj, kar lahko storite. Za popolno varnost pa seveda velja poskrbeti tudi z alarmno napravo ali video nadzornim sistemom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *