Zdravje in lepota

Ječmenova trava

Ječmenova trava – zeleni prah, ki vas bo odrešil toksinov
res je, da je razstrupljanje zadnjih nekaj let precej modno in nanj prisega marsikdo, ki se je odločil za bolj zdrav način življenja – res pa je tudi, da je detoksikacija koristna za organizem ne glede na to, ali je razstrupljanje telesa dejansko potrebno, ali ne. Ni namreč nujno, da imate zamaščena jetra in zdravstvene težave, da vam lahko pegasti badelj, česen ali ječmenova trava koristijo. Vsa živila, ki so namenjena razstrupljanju, so namreč na splošno koristna za delovanje našega telesa.

Zakaj ječmenova trava?
Marsikdo je ob seznanjenju z vsemi koristnimi sestavinami ter vsemi pozitivnimi učinki, ki jih ima ječmenova trava, nad njo povsem navdušen in se brez zadržkov odloči, da bo kot prehranski dodatek na njegovem jedilniku po novem vsak dan. Vendar pa ječmenova trava zagotovo ni nekaj, kar bi bilo primerno za vsakogar. Gre za zeleni prah, ki ga vmešamo v vodo ali razne zelenjavne in sadne napitke, pri kateri pa je treba najprej kar malo privajanja na okus. Ja, ječmenova trava ima seveda okus po travi!

Kako pa nam ječmenova trava lahko koristi? Kot smo že omenili, gre za prehranski dodatek, ki je v osnovi namenjen vsem, ki si želijo spremeniti življenjski stil ter se razstrupiti. Mladi zeleni poganjki ječmena so izjemno bogati s klorofilom (sicer ne toliko kot na primer enocelične zelene alge,), za vegane so izjemno bogat vir kalcija, saj ga vsebujejo celo več kot kravje mleko, v njih pa je tudi zelo velik spekter mikrohranil. Ječmenova trava se lahko pohvali z bogastvom vitaminov: B1, B12, B2, B6, C, A, E in K – torej precej zdrav nabor. Tudi z minerali oziroma rudninskimi snovmi je ječmenova trava dobro založena, saj v njej najdemo: krom, železo, baker, magnezij, fosfor, kalij, mangan, cink, selen in žveplo. Z ječmenovo travo torej svoje telo skoraj popolno oskrbimo tako z vitamini in minerali, tako da bi lahko rekli, da gre s prehranskega vidika za eno najboljših rastlin, ki poskrbi za marsikaj, česar nam posamezno sadje ali posamezna vrsta zelenjave ne moreta ponuditi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *