Vse za dom

Izbira barve spalnice

Načeloma vedno stremimo k temu da vsak prostor opremimo, tako kot je nam všeč in da je funkcionalen. Prostor lahko zelo popestrimo že z samo barvo. Zaželeno je da vnesemo tudi kakšne žive barve, ampak moramo pri tem paziti, da niso preveč agresivne, saj se jih lahko hitro naveličamo.

Velikokrat smo v dilemi kako popestriti izgled naše spalnice, ali bi to storili z tradicionalno belo barvo in umirjenimi kosi pohištva, ali pa kar z živimi barvami, ki so vedno bolj zaželene in moderne. Barve namreč psihološko vplivajo na naše počutje, zato je pomembno da izberemo barvo, ki nam daje predvsem prijeten občutek sreče in sproščenosti.

Tako že sama barva da prostoru občutek topline inudobja. Tudi v svetu barv spalnic se priljubljenost barv obrača po modi, saj se trendi barv spalnic spreminjajo iz leta v leto. Trenutno, naj bi bile najbolj priljubljene barve spalnice v odtenku sončno rumene, vijolične, natančneje z barvo španskega bezga in pa naravne zelene v odtenku gozda.

Sončno rumena barva spalnice, ki posnema barvo sončne svetlobe naredijo naše spalnice, ki so namenjene prostoru za sproščanje, daje spalnici neko svežino in pomirjajoč občutek. Presvetla rumena je preveč živahna, da bi se rostili, temna pa spalnico preveč potemni.

Vijolična, natančneje barva španskega bezga je zelo popularna ker ne daje občutka utesnjenosti, kotdajejo to temnejši odtenki. Vijolični odtenki se namreč zelo lepo podajo zraven rumenih, modrih in na rdečih tonov, zato jo lahko uporabimo za poudarke na stenah ali pa kar za celotno barve stene.

Naravna zelena, v barvi gozda da prostoru občutek čistosti in svežine. Naravna zelena je dobra izbira tudi ker ni pretemna, lepo pa izpade tudi če je to primarna barva prostora. Zelo lepo se jo namreč kombinira z nevtralnimi toni, kot je zemeljsko rjava.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *