Računalništvo

Iphone servis

servis iphone-aČe ste ljubitelji izdelkov z jabolki, potem imate gotovo tudi iphone in prisegate, da ga ne bi zamenjali za nič drugega – da se telefoni z androidom z njim niti primerjati ne morejo (čeprav morda takšnega telefona v resnici niste še nikoli uporabljali). Kakor koli … Če imate iphone, ste gotovo že ugotovili, da se kot lastnik tega malega zmogljiveža ne boste mogli izogniti servisu. Dejansko ni nikogar, ki bi imel iphone, pa mu ne bi bilo treba še nikoli nesti mobilnika na servis. In seveda tega ne gre pripisati temu, da bi bilo s telefoni kaj narobe ali bi se pogosteje kvarili. Ne – gre za to, da iphone nihče ne vrže proč, če malo ponagaja, saj je še vedno veliko vreden. (Za razliko od telefonov z androidom, ki jih je preprosteje zamenjati za novega, kot pa popravljati, saj je treba za novega včasih odšteti tudi zgolj en evro.)

iphone servis, na katerega naj bi se obrnili, kadar vaš mobilni »jabuček« ne deluje tako, kot bi moral, je seveda uradni servis.

A dejstvo je, da se marsikdo odloči za servisiranje drugje – zato, ker so storitve izven originalnega servisa lahko precej cenejše. Enako velja tudi za »rezervne dele«. Znanki je pred mesecem dni na njenem iphoneu počil ekran, saj ji je telefon padel iz rok in pri tem precej nesrečno priletel na kovinski podstavek za sončnik na terasi restavracije.

Seveda se je najprej obrnila na iphone servis, vendar je bila ob ceni za zamenjavo ekrana neprijetno presenečena. »Pa saj ni iz zlata!« se je hudovala. Nato pa ji je znanec povedal, da pozna drugega znanca, ki ti menda na iphoneu »zrihta« vse, kar rabiš. Šlo je za prodajalca mobilnih telefonov, ki seveda tudi popravi marsikaj, in ko ga je poklicala ter povprašala o novem ekranu (ploščici), je bila cena kar dosti manjša. Vprašala je, če bo rezervni del original in povedal ji je, da bo gotovo original, vendar ga bo pač uvozil sam.

Trajalo je tri tedne in medtem je uporabljala telefon s počenim steklom, a naposled je nov del le prišel. Steklo so zamenjali takoj po tem, in precej vesela je, da ni odšla na originalni iphone servis – nazadnje je bila cena namreč še nekaj evrov cenejša, kot ji je bilo rečeno ob naročilu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *