Detralex

Detralex je zdravilo za vse, ki se bojujejo z boleznimi, ki so posledica slabega tonusa ven in šibkih kapilar. Te bolezni so: hemeroidi, krčne žile, limfedem, kronične bolezni ven, težke noge ter edemi. Najpogosteje se nepravilno delovanje ven začne kazati z utrujenimi nogami, mravljinci in zatekanjem gležnjev. Ko pride do krčnih žil je stanje že precej resno in lahko bi ga preprečili, če bi začeli z zdravljenjem dovolj zgodaj. V skrajnem primeru pride do krvnega strdka- tromboze, ki pa že ogroža zdravje.

Vene črpajo kri proti srcu, v njih je kar 80% krvi. Pri tem jim pomagajo mišice, ki potiskajo kri, zaklopke, ki preprečujejo, da bi kri odtekala nazaj ter dihanje, ki poskrbita, da pride kri nazaj v srce. Tonus ven je tisti, po katerem merimo zdravje ven. Iz različnih razlogov se ta oslabi in vene izgubijo svojo prožnost. Najpogostejši dejavnik slabljenja tonusa ven je posameznikov življenjski slog. Premalo gibanja, sedeče ali stoječe delo, kajenje, jemanje kontracepcijskih tablet ter nosečnost kar najbolj pripomorejo k težavi. Ko prožnost ven popusti, večino dela prevzamejo zaklopke, ko se le-te utrudijo, ne morejo več zadržati krvi in ta nato zastane v nogah. Zastoj povzroči večjo prepustnost žil in preko njih v tkiva prehaja tekočina, to povzroči edem. Ko pride do tega govorimo o kroničnem popuščanju ven, katerega znaki so: krčne žile, otekline okoli gležnjev, težke in boleče noge ter srbenje.

Stanje lahko omilite in preprečite predvsem z vadbo in uporabo flavonoidov. Priporočljiva vadba je hoja, pohodništvo, plavanje in kolesarjenje ne priporoča pa se tenisa, nogometa, košarke in rokometa, saj sunkoviti gibi povzročajo neenakomeren pritisk na vene. Flavonoidi pa so rastlinska barvila, ki delujejo kot antioksidanti in jih najdemo v citrusih, zelenem čaju, divjem kostanju ter nekateri zelenjavi. Albert Szent-Györgyi je želel, da se jih uvrsti celo med vitamine. Delujejo antikoagularno, kar pomeni, da preprečujejo nastanek krvnih strdkov, nižajo ravni holesterola, izboljšujejo cirkulacijo, jačajo steno žil, ščitijo pred rakavimi in srčnimi obolenji, povečujejo tonus ven in odpornost kapilar. Vsebuje jih tudi zdravilo Detralex, pravzaprav je to njegova glavna zdravilna učinkovina. Zato je učinkovito zdravilo pri kroničnih obolenjih ven, hemeroidih in limfedemih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *