Avtosedeži

Roza, modri, črni sivi, rdeči, vijolični, zeleni, rjavi, … vse to so avtosedeži. Izbirati je mogoče med najrazličnejšimi barvami.

Poizvajalci se še kako zavedajo, da imajo starši različne okuse, enim je vseč črno bela kombinacija, drugi imajo raje rožice, spet tretji si želijo na sedežu še morebiti kakšnega pravljičnega junaka. Vsem željam nikakor ne morejo zadovoljiti. Vendar avtosedeži že od nekdaj ostajajo modni hit, čemur se morajo prilagoditi tudi barve. Analize so sicer pokazale, da se največ staršev odloči za temne avtomobilske otroške sedeže, saj menijo, da je tako manj vidna morebitna umazanija. Ah, pa kaj bo umazanija, saj so vendar avtosedeži pralni in jih z lahkoto snamemo ter ponovno nataknemo.

Otroci še nimajo dovolj razvitih gibalnih sposobnosti, tako se kaj hitro zgodi, da kaj polijejo, da jim iz rok zdrsi košček kruha, čokolade, da se polulajo ali kaj podobnega. Nevšečnosti s pomočjo katerih se lahko umažejo avtosedeži je veliko. Zato je še kako pomembno, da sedež zaščitimo s prevleko. Kupiti je mogoče originalne prevleke, ki jih nudijo proizvajalci ali univerzalne, takšne ki pašejo na kar nekaj modelov avtosedežev. Takpne prevleke so priročne, saj jih lahko kupimo več in jih lahko po potrebi takoj menjamo in imamo novo prevleko tudi če smo na kakšni daljši poti in pri roki nimamo pralnega strja, da bi lahko prevleko otroškega avtosedeža takoj oprali. Na voljo pa so tudi prevleke, katere nam zašijejo po more, lahko izberemo tudi material in motiv iz katerega bi želeli prevleko. Izbira na področju otroških avtosedežev je torej velika, poskrbljeno je za prav vse, pomembno je samo, da si vzamemo čas, da stvari pregledamo in izberemo tisto opremo, ki nam je najbolj všeč in nam najbolj ustreza. Ob vsem tem pa nikakor ni odveč, če dodamo opozorilo, da se avtosedeži ne kupujejo na podlagi barve in oblike, vendar je veliko bolj pomembno kakšno zaščito nudijo našemu malemu družinskemu članu.

Prevleke je vedno mogoče dokupiti in spremeniti, v kolikor nam dosedanje ne bi bile všeč.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *